Bitcoin-evangelist Anthony Pompliano labels DeFi Een oplichting met een ICO-merk

De explosieve groei van DeFi heeft de kritiek van de crypto-industrie op geen enkele manier verminderd. In feite heeft de toename van het gebruik en de populariteit harde kritiek gekregen van spelers uit de industrie, die DeFi meestal als een bubbel hebben geclassificeerd .

Nu heeft Anthony Pompliano, de mede-oprichter van Morgan Creek Digital, een soortgelijke mening herhaald

In een reactie tweet aan andere spelers uit de industrie die voorstander waren van de DeFi-golf, verklaarde de Bitcoin-maximalist dat „DeFi-zwendel“ ook achter ICO-zwendel stond.

Hoewel alle ICO’s niet erg frauduleus waren, hebben slechts een paar het overleefd, en in vergelijking met Bitcoin Revolution zijn veel cryptopersoonlijkheden het er niet mee eens dat DeFi inderdaad een oplichterij is. Pompliano’s argument gaat terug op een eerdere tweet waarin hij beweert dat DeFi meer gecentraliseerd is dan het lijkt te zijn. Onder verwijzing naar het feit dat de meeste Ethereum-knooppunten worden uitgevoerd op de Amazon-webservices (AWS), suggereert Pompliano dat Jeff Bezos de meeste DeFi-applicaties op het Ethereum-netwerk zou kunnen beperken.

De meeste crypto-persoonlijkheden waren het er niet mee eens dat Ethereum niet zo gecentraliseerd was als hij beweert. Camila Russo, een teamlid bij een DeFi-onderzoeksplatform, verduidelijkt dat slechts 37% van de gehoste knooppunten zich op Amazon bevindt, terwijl 70% op andere platforms wordt gehost.

Er is nog ruimte voor decentralisatie

Het grote probleem is misschien niet een kleiner aantal knooppunten dat met de AWS is verbonden, maar de mogelijkheid dat Ethereum misschien niet zoveel controle heeft over zijn netwerk als het beweert te zijn. Als Amazon bijvoorbeeld in cryptocurrency duikt door in de toekomst zijn eigen Blockchain en digitale valuta te creëren, kan meer dan 20% van de efficiëntie van het netwerk verloren gaan en kan er ook met prijzen worden geknoeid.

Erger nog, als andere cloudservices Ethereum-knooppunten zouden beëindigen, zou bijna het hele netwerk onmiddellijk kunnen worden weggevaagd. Omdat Ethereum zichzelf als een gedecentraliseerd netwerk noemt, ondanks dat een groot deel van zijn ecosysteem op andere platforms is gedistribueerd, is het begrijpelijk dat Ethereum-gebruikers op hun hoede zullen zijn voor het netwerk en waar de controle op dit moment echt is.

Ondertussen staan ​​veel cryptopersoonlijkheden aan de zijlijn over het niveau van kritiek dat op Ethereum wordt gegooid, met name van Bitcoin-maximalisten. Erik Voorhees en Alex Saunders reageerden beiden op dezelfde manier en zeiden dat Ethereum-critici vergelijkbaar waren met Bitcoin-critici die vooral vanuit een uiterst subjectief standpunt aan Bitcoin trekken.