Inflationen ökade mer än förväntat i juli, Bitcoin är den enda långsiktiga säkringen här, säger Tyler Winklevoss

Bloomberg har rapporterat att USA, trots en kraftig ökning av KPI, inte kommer att se någon större uppgång i inflationen men att priserna har gått upp ganska snabbt.

Bloomberg har spridit ordet att KPI för fordon och kläder ökade med 0,6 procent i juli, efter samma siffra en månad innan, och citerade arbetsavdelningen på onsdag.

Det var två gånger högre än Bloomberg-prognosen på 0,3 procent. Jämfört med förra året är det en ökning med en procent totalt sett.

Kärnvärdena för KPI har också gått från 1,2 procent till 1,6 procent i juni

Baserat på stigningen i prisindex inom andra viktiga ekonomiska områden, tror Bloomberg att även om vi ännu inte är inne på en stor inflationstopp, har priserna stigit ganska snabbt.

Bitcoin-miljardären och en Gemini-utbytesmedstiftare Tyler Winklevoss, en av de berömda Winklevoss-tvillingarna, har tagit till Twitter för att säga att under inflationsförhållanden är den enda långsiktiga säkringen Bitcoin.

En annan viktig inflationssäkring – guld – ökade nyligen till 2 035 $ nivån men har nu flyttat tillbaka till 1 945 $.

Bitcoin har också misslyckats med att stiga högre än $ 12 000 och redan i en vecka har den kommit ner från $ 11 800-området ner och tillbaka och rört sig inom ett intervall men inte sjunkit under 10 000 $.

Nasdaq-handlade jätten tar 250 miljoner dollar i Bitcoin

Som rapporterats tidigare av U.Today, vågade den offentligt noterade jätten MicroStrategy, som arbetar inom affärsintelligensområdet, att förvärva 21 454 BTC och betala 250 miljoner dollar för det.

Företaget har valt Bitcoin som sin viktigaste och långsiktiga säkra tillflyktsort och därmed erkänna det som en legitim tillgång.

Samma dag steg MicroStrategys aktier med 13 procent . Ripple VD Brad Garlinghouse tror att detta bara var det första stora företaget av många som satsade en betydande del av sin budget på Bitcoin.