Market Wrap: Bitcoin heeft een lichte reactie op OKEx terwijl Ether Options Traders Beacon Bets maken.

De Bitcoin is teruggekomen van een OKEx-gerelateerde daling; de handelaren in etheropties kunnen een bakenketting bearish zijn.

  • Bitcoin (BTC) handelend rond $11.327 vanaf 20:00 UTC (16:00 ET). Slipping 2% over de voorgaande 24 uur.
  • Bitcoin’s 24-uurs bereik: $11.199-$11.623
  • BTC ligt onder zijn 10-daagse voortschrijdend gemiddelde, maar boven de 50 dagen, een zijdelings signaal voor markttechnici.

De prijs van Bitcoin steeg tot $11.623 aan het eind van de donderdag/begin van de vrijdag, maar de handel op die hoogte was van korte duur. Vlekhandelaren sloegen de verkoopknoop rond 04:00 UTC (12:00 a.m. ET) op het nieuws dat Malta-gebaseerde uitwisseling OKEx terugtrekkingen opschortte als gevolg van een onderzoek van een persoon met een sleutelpositie. Bitcoin Up viel zo laag als $11.199 op spotbeurzen zoals Bitstamp alvorens een beetje te rebounden, tot $11.327 op het moment van drukken.

Marktanalisten lijken onaangedaan en zeggen dat de situatie van OKEx nauwelijks invloed zal hebben op de lange termijn fundamentals van crypto. Niettemin, schijnen de omstandigheden een beetje nieuwsgierig, volgens George Clayton, leidende partner van het Kapitaal van de Investeringsfirma Cryptanalyse.

„Vreemd dat een grote uitwisseling kan worden uitgeschakeld door één man,“ vertelde Clayton aan CoinDesk. „Men zou denken dat er rampenplannen zouden zijn met zoveel op het spel.“

William Purdy, een optiehandelaar en oprichter van analysebureau PurdyAlerts, merkte de veerkracht van de markt op in het licht van het negatieve sentiment. „Als dit nieuws zich in 2018 zou voordoen, zou de markt met 10%-15% zijn gedaald“, zei hij tegen CoinDesk. „Nu wordt het echter gesteund door de grotere aandelenbeleggers en de traditionele markten.“

Inderdaad, ondanks de daling, schommelt de prijs per bitcoin nog steeds rond de $11.400-$11.500 range die het sinds 9 oktober heeft.

Maar toch, in de bitcoin optie markt, lijken handelaren zich voor te bereiden op verdere fall-out. De open interesse in bitcoin-opties blijft volgens Purdy omhoog gaan.

In het bijzonder ziet Purdy een trend met een toename van de put/call ratio op bitcoin-opties. „High put/call is hier bearish positionering door optiehandelaren die een verdere daling verwachten,“ zei hij.

Deze twee trends samen weerspiegelen de mogelijkheid van grote marktbewegingen op korte termijn door optiehandelaren. „Bitcoin-opties open rente blijft stijgen als de put-to-call ratio toeneemt,“ zei Purdy. „Gezien de voortdurende stijging van de open rente, zullen we de komende weken een grote liquidatiebeweging zien.“

Veel etheropties die in december aflopen…

De tweede-grootste cryptocurrency door marktkapitalisatie, ether (ETH), was onderaan Vrijdag handel drijvend rond $366 en uitglijdend 3.1% in 24 uren vanaf 20:00 UTC (4:00 p.m. ET).

De etherhandelaren laden omhoog op opties voor een 25 Dec. vervaldag. Vanaf de perstijd, 439.813 ETH, ter waarde van $161.851.184 tegen de huidige prijzen, zijn ingesteld om te vervallen op Deribit, de grootste opties locatie in de markt.

Greg Magadini, mede-oprichter en CEO van data aggregator Genesis Volatility, zei dat het grote aantal opties, meestal kort gepositioneerd, voor december vervaldatum te maken heeft met het plan van Ethereum om haar netwerk te upgraden. Ethereum 2.0’s initiatie zal beginnen met de „bakenketen“ waar investeerders ether zullen inzetten om het netwerk te helpen jump-starten. Er is nog geen datum vastgesteld voor de start van de bakenketen, maar deze wordt verwacht in 2020.

„Ether opties blijven geconcentreerd in december aflopen,“ vertelde Magadini aan CoinDesk. „Handelaren komen netto tekort in december, ver weg van de geldopvragingen. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de plaatsing van de bakenketen.“